Project 
Herinrichting campusgebouw Uilenstede te Amstelveen

Opdrachtgever
Hillen en Roosen

Projectomschrijving
Uilenstede is de naam van een studentenwijk in Amstelveen. In de jaren 70 is deze campus gebouwd en is nu toe aan een grote renovatie. De huidige campus voldoent niet meer aan de eisen van deze tijd. De campus Uilenstede bestaat uit 3 delen die gebouwd zijn tussen 1966 – 1970.

De Klaver Giant Groep heeft begin februari van Hillen & Roosen de opdracht gekregen voor de herinrichting van het campusgebouw Uilenstede te Amstelveen. Het betreft het leveren en monteren van de complete werktuigbouwkundige- en elektrotechnische-installaties.

De renovatie van het huidige combinatiegebouw van Campus Uilenstede is herontwikkeld en wordt getransformeerd naar 3 gebouwen waar alle voorzieningen worden ondergebracht die het studentenleven op Uilenstede compleet maken waaronder een horecavoorziening, supermarkt, ontmoetingscentrums, diverse eet- en studeergelegenheden.

Een extra uitdaging is dat alle studentwoningen in de 3 torens en de kantoren tijdens de gehele uitvoeringfase in gebruik dienen te blijven. Hiervoor heeft de Klaver Giant Groep in samenwerking met de installatie adviseur een stappenplan ontworpen om in samenspraak met alle partijen de diverse voeding (groot tot 250A) om te zetten en/of te vervangen met zo min mogelijk overlast.

Geplande oplevering
December 2014